Powered By Blogger

сряда, 30 септември 2009 г.

Пълнена скумрия

Пълнена скумрия

Избирате есенна скумрийка – 5 рибки, може и наполовина.
Почиствате, измивате, изцеждате.
После намазвате със сол и черен пипер.
Напълвате с нарязани и задушени в мазнина и вода 1-2 пиперки ,
едно-две люти чушлета,
два нарязани домата,
чесън и магданоз.
Нареждате ги плътно една до друга в намаслена тавичка и покривате с резени домати, ръсвате отгоре малко мащерка или босилек, малко мазнина и печете в умерена фурна.
Не забравяйте да залеете с чаша бяло вино. Поднасяте с препечен лук и с препечен хляб. Изключението си струва само ако имате добра бира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Xaresva li Vi bloga?