"ЮСИАН", свинско с аромат на риба в люто-кисело-сладък сос
400 г свинско месо
40 г зелени чушки
60 г моркови
60 г бамбук
10 г пюре от люти чушки
5 г чесън
10 г захар
8 г оцет
10 г доматено пюре
3 г натриев глутаминат
5 мл вино
1 л олио
Нарежете месото, чушките, морковите и бамбука на много тънки лентички, дълги 8 см. Месото сложете във вода да престои 20 мин, след което ги изцедете и пуснете в сгорещеното олио.След минута добавете и зеленчуците.Разбъркайте и веднага извадете цялата смес да се отцеди от мазнината. Разбъркайте оцета, захарта, доматеното и лютивото пюре, виното и чесъна. Кипнете и добавете разбитото във вода нишесте. Смесете с месото за 1 мин и извадете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар