Панирани сиренца с шунка
Необходими продукти
300 г сирене грюер или овчи кашкавал
200 г фино нарязана шунка
2 с.л. брашно
4 с.л. галета
2 с.л. сусам
1 яйце
олио за пържене
Начин на приготвяне
Сиренето се нарязва на пръчици с дължина 4 см. и широчина 1.5 см. Всяко сиренце се увива с парче шунка.
Яйцето се разбива в купичка. Смесват се галетата и сусамът в друга купа и в трета се слага брашното. Всяко парче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйцето и после се овалва в галетата. Сиренцата се запържват в загрятото олио на 160°С, докато порозовеят. Продуктите са за 12 броя.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар