Powered By Blogger

сряда, 30 септември 2009 г.

Добуш кейк

Добуш кейк

Тесто6 яйца, 150гр. брашно, 120гр. захарКрем9 яйца. 300гр. захар, 400гр. масло, ванилия, 50гр. мисля че се ползва брашно или нишесте, 100 размекнат шоколад
Кейк
Яицата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците с 2/3 от захарта се разбужат докато се сгъстят. Жълтъците се разбиват с останалата 1/3 от захарта. След тожа се смесват бавно двете смески и се добавя брашното. Пече се на обрашнена и намазана с олио тава на 180 градуса. Скед това се разделя на 6 блата.
Крем
Маслото се разбива с рамекнатият шоколад. Яйцата се разбъркват със захарта, нишесте или брашно и се бъркат на бавен огън докато се стане хомогенна смес. След това се бърка докато изстине. След това се прибавя към шоколадено маслената смес. 5 блата се подреждат с крем между тях, а шестият се покрива с разтопена захар, туй може и като карамел

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Xaresva li Vi bloga?