Царска туршия
Всичко се измива старателно и се нарязва на филийки. Поръсва се с една чаена чаша сол и една чаена чаша захар. Съдът в който е зеленчука се захлупва. Така престоява цяла нощ. След това се изцежда сока, който се е отделил. Към този сок се прибавя 1 литър оцет, 1 чаена чаша олио, черен пипер (на зърна) и дафинов лист.
Сместа се завира и зеленчуците се заливат с врялата саламура. Похлупват се и се оставят да изстинат. След това се слагат в буркани и се затварят без да се варят.
ПРОДУКТИ
2 кг. червени камби
3 кг. моркови
2 кг. карфиол (цветно зеле)
1 кг. глави целина
черен пипер на вкус
дафинов лист на вкус
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар