Powered By Blogger

сряда, 30 септември 2009 г.

Царска трушия

Царска туршия
Всичко се измива старателно и се нарязва на филийки. Поръсва се с една чаена чаша сол и една чаена чаша захар. Съдът в който е зеленчука се захлупва. Така престоява цяла нощ. След това се изцежда сока, който се е отделил. Към този сок се прибавя 1 литър оцет, 1 чаена чаша олио, черен пипер (на зърна) и дафинов лист.

Сместа се завира и зеленчуците се заливат с врялата саламура. Похлупват се и се оставят да изстинат. След това се слагат в буркани и се затварят без да се варят.

ПРОДУКТИ

2 кг. червени камби
3 кг. моркови
2 кг. карфиол (цветно зеле)
1 кг. глави целина
черен пипер на вкус
дафинов лист на вкус

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Xaresva li Vi bloga?