Powered By Blogger

сряда, 30 септември 2009 г.

Мариновани чушки (сурови)

Мариновани чушки (сурови)
Доза за 1 компотен буркан:
80 гра. оцет
1 ч. лъж. сол
1 суп. лъж. захар
1-2 бр. даф. лист
3 суп. лъж. олио
5-6 зърна чер пипер
1 зърно бахар
Всичко това се слага на дъното на буркана, нарязва се чесън, целина, моркови и хрян (може да се замести с половин каф. лъж. синап).
Чушките се нарязват по дължина на 3-4 парчета (изчистени от семките) и се нареждат плътно, прави по дължина на буркана.
Заливат се с чиста студена вода и се варят 4-5 мин. (само за капачка, като кис. краставички) и бурканите се изваждат (ако стоят в горещата вода чушките омекват и не са хубави).
За тази рецепта се използва дебел, месест пипер или камби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Xaresva li Vi bloga?