Powered By Blogger

сряда, 30 септември 2009 г.

Домашна лютеница

Домашна лютеница

15 кг домати, тип „Рома“ (по-месести са и са по-продуктивни)
10 кг червени чушки (може и със зелени, но червените са по-сладки. Ако правите лютеницата със зелени чушки, ще трябва да добавите повече захар)
5 кг патладжан
1/2 л. олио
1 кафена чашка сол
2 кафени чашки захар

Чушките и патладжаните се изпичат, обелват се, оставят се да се отцедят хубаво и се смилат с машинка. Всичко се обърква хубаво. Олиото се влива като се бърка непрекъснато, докато се поеме от сместа. Пълнят се бурканчета, затварят се и се варят около половин час. Излизат около 24 конфитюрени бурканчета

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Xaresva li Vi bloga?